Метоклопрамид (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство трябва да е снабдено с лекарствен наръчник. Много е важно да прочетете и разберете тази информация. Не забравяйте да попитате Вашия лекар за всичко, което не разбирате.

Вземете това лекарство на празен стомах, най-малко 30 минути преди хранене и преди лягане. Ако го забравите и го приемете с храна, не повтаряйте дозата.

Ако използвате дезинтегриращата таблетка, уверете се, че ръцете ви са сухи, преди да работите с таблетката. Не отваряйте блистерната опаковка, която съдържа таблетката, докато не сте готови да я приемете. Отстранете таблетката от блистерната опаковка, като отлепете фолиото обратно, след което извадете таблетката. Не изтласквайте таблетката през фолиото. Поставете таблетката на езика си. То трябва да се стопи бързо. Ако таблетката се разпадне или се разпада, преди да я приемете, изхвърлете я и вземете нова таблетка от блистерната опаковка.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

съхранение

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.