Medotar topical

Използва за Medotar

Терапевтичен клас: кератолитичен

Някои от тези препарати се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Продуктите от каменовъглен катран не трябва да се използват при кърмачета, освен ако Вашият лекар не е посочил друго. Проучвания върху това лекарство са направени само при възрастни пациенти и няма специфична информация, сравняваща употребата на това лекарство при деца с употреба в други възрастови групи.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на това лекарство при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате Medotar

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи каменовъглен катран. Той може да не е специфичен за Medotar. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията. Не използвайте повече от него и не го използвайте по-често, отколкото е препоръчано на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

След прилагане на каменовъглен катран, пазете обработваната площ от пряка слънчева светлина и не използвайте слънчева светлина за 72 часа, освен ако Вашият лекар не е посочил друго, тъй като може да се появи тежка реакция. Също така, уверете се, че сте извадили цялата кожа от кожата преди да се върнете на пряка слънчева светлина или да използвате слънчева светлина.

Не прилагайте това лекарство върху заразени, запушени, сурови или запушени участъци от кожата.

Пазете това лекарство далеч от очите. Ако трябва случайно да получите някои в очите си, изплакнете ги внимателно с вода веднага.

За да използвате крема или формата на мехлема на това лекарство

За да използвате гел формата на това лекарство

За да използвате шампоанната форма на това лекарство

За да използвате нехамбукова течна форма на това лекарство

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако това лекарство се използва върху скалпа, може временно да обезцветява русата, избелена или оцветена коса.

Правилно използване на каменовъглен катран

Въглищният катран може да оцвети кожата или дрехите. Избягвайте да го носите на дрехите си. Петата върху кожата ще изчезне след спиране на употребата на лекарството.

При проучванията върху животни калциевият катран е показал, че увеличава вероятността от рак на кожата.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Medotar

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Псориазис Humira, метотрексат, Remicade, циклоспорин, Stelara, инфликсимаб, адалимумаб, ацитретин

Себореен дерматит преднизон, дексаметазон, хидрокортизон топикален, кетоконазол локално, декадрон, проктозон НС, делтазон

Дерматит флутиказон локално, триамцинолон, хидрокортизон топикал, преднизолон, доксепин локално, бетаметазон локално, Кеналог

Medotar нежелани реакции

Medotar (каменни въглища топикални)

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Medotar, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.