локсапин

Пациенти в старческа възраст с психози, свързани с деменция, лекувани с атипични антипсихотични лекарства, са с повишен риск от смърт в сравнение с плацебо. Въпреки че причините за смъртта в клиничните проучвания варират, повечето от смъртните случаи изглежда са сърдечно-съдови (напр. Сърдечна недостатъчност, внезапна смърт) или инфекциозни (напр. Пневмония) в природата. Наблюдавателните наблюдения показват, че подобно на атипичните антипсихотични лекарства, лечението с конвенционални антипсихотични лекарства може да увеличи смъртността. От тези проучвания не е ясно до каква степен резултатите от смъртността могат да бъдат приписани на антипсихотичното лекарство, в сравнение с характеристиките на пациента. Loxapine не е одобрен за лечение на пациенти с психоза, свързана с деменция.

Употреби за локсапин

Терапевтичен клас: Антипсихотични

Химически клас: дибензоксазепин

Локсапин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За локсапин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към локсапин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на локсапин при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на локсапин при гериатрични пациенти. Въпреки това, по-възрастните пациенти (особено жени) са по-склонни да имат забавена дискинезия (нарушение на движението), което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи локсапин.

Преди да използвате локсапин

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате локсапин, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на локсапин с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на локсапин с някое от изброените по-долу лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на локсапин с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе върху употребата на локсапин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете локсапин само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Дозата на локсапин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози локсапин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза локсапин, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, особено през първите няколко месеца от лечението с локсапин. Това ще позволи да се променят дозите Ви и да се проверят нежеланите ефекти.

Не спирайте приема на локсапин, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да се спрете напълно. Това ще позволи на тялото ви да се адаптира и да запази състоянието ви да се влошава.

Локсапин ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които ви правят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за сенна хрема или алергии, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да вземете някое от горните, докато приемате локсапин.

Правилно използване на локсапин

Локсапин може да предизвика тардивна дискинезия (нарушение на движението). Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някои от следните симптоми, докато приемате локсапин: устна пулсиране или бучене, бучене на бузите, бързи или червеиобразни движения на езика, неконтролирани дъвчащи движения или неконтролирани движения на ръцете и краката ,

Спрете приема на локсапин и се консултирайте с Вашия лекар незабавно, ако имате някой от следните симптоми, докато използвате локсапин: гърчове (гърчове), затруднено дишане, бързо сърцебиене, висока температура, високо или ниско кръвно налягане, повишено изпотяване, загуба на Контрол на пикочния мехур, силна мускулна скованост, необичайно бледа кожа или умора. Те могат да бъдат симптоми на сериозно състояние, наречено невролептичен малигнен синдром (НМС).

Локсапин може да накара някои хора да станат сънливи или по-малко бдителни, отколкото обикновено, особено когато количеството на лекарството се повиши. Дори ако приемате локсапин преди лягане, може да се почувствате сънливи или по-малко бдителни за възникването. Уверете се, че знаете как реагирате на локсапин, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни.

Въпреки че не е проблем за повечето пациенти, може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако обаче проблемът продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Loxapine може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата Ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Предпазни мерки при употребата на локсапин

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Локсапин нежелани реакции

локсапин

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Агитирана държава Abilify, оланзапин, Zyprexa, арипипразол, Zyprexa Zydis, Loxitane, Zyprexa Intramuscular, Zyprexa Relprevv

Анитация оланзапин, амитриптилин / перфеназин, триавил, Zyprexa интрамускуларен, Adasuve, Duo-Vil, Etrafon

Шизофрения Seroquel, Abilify, кветиапин, рисперидон, оланзапин, Zyprexa, Risperdal, Latuda