Мемантин и донепезил

Терапевтичен клас: Агент на централната нервна система

Използва се за мемантин и донепезил

Фармакологичен клас: мемантин

Мемантин и донепезил се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За мемантин и донепезил трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към мемантин и донепезил или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията мемантин и донепезил при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията мемантин и донепезил при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате мемантин и донепезил

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате мемантин и донепезил, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на мемантин и донепезил с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на мемантин и донепезил с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на мемантин и донепезил с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на мемантин и донепезил с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате мемантин и донепезил или да ви даде специални указания за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на мемантин и донепезил. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете мемантин и донепезил, точно както е указано от Вашия лекар, за да подобрите състоянието си възможно най-много. Не вземайте повече или по-малко от него и не го приемайте повече или по-често, отколкото ви е заповядал лекар.

Мемантин и донепезил се предлагат с информация за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Може да приемате мемантин и донепезил със или без храна.

Поглъщайте капсулата със забавено освобождаване цялото. Не го смачквайте, не го разделяйте или не го дъвчете.

Ако имате проблеми с преглъщането на капсулите, можете да я отворите и да поръсите съдържанието й на ябълка. Тази смес трябва да се поглъща веднага, без да се дъвче. Не го дъвчете и не го смачквайте.

Дозата мемантин и донепезил ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози мемантин и донепезил. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза мемантин и донепезил, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на мемантин и донепезил

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това е необходимо, за да се позволи корекция на дозата и да се намалят нежеланите ефекти.

Преди да имате каквато и да е операция, зъболечение или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че използвате мемантин и донепезил. Вземането на комбинация мемантин и донепезил заедно с някои лекарства, които се използват по време на операция или стоматологични или спешни лечения, може да увеличи ефектите на тези лекарства и да причини нежелани ефекти.

Кажете на Вашия лекар незабавно, ако имате кървави или черни изпражнения, констипация, тежка болка в стомаха или повръщане на кръв или материал, който изглежда като основа на кафе. Те могат да бъдат симптоми на стомашно или чревно кървене.

Някои хора, които са използвали мемантин и донепезил, са развили проблеми като гадене, тежко повръщане, загуба на апетит, диария и загуба на тегло. Говорете с Вашия лекар, преди да използвате мемантин и донепезил, ако имате някакви притеснения.

Ако смятате, че Вие или някой друг може да сте имали свръхдоза на мемантин и донепезил, незабавно потърсете спешна помощ. Приемането на свръхдоза на мемантин и донепезил може да предизвика конвулсии (припадъци) или сериозни ефекти върху сърцето и дишането. Признаците на предозиране включват повишено напояване на устата, повишено потене, ниско кръвно налягане, мускулна слабост, тежко гадене, силно повръщане, бавен сърдечен ритъм и затруднено дишане.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при употреба на мемантин и донепезил

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Мемантин и донепезил нежелани реакции

донепезил / мемантин

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болестта на Алцхаймер Aricept, Exelon, донепезил, Namenda, мемантин, галантамин, Namenda XR, Namzaric, Razadyne, Axona, донепезил / мемантин, такрин, Cognex, Razadyne ER, ерголоидни мезилати, Aricept ODT, Hydergine,

 Или се присъединете към групата за подкрепа на донепезил / мемантин, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.