Като се възползват максимално от групите за подкрепа на депресията

Когато сте депресирани, обикновено се оттегляте от приятелите и семейството си. Това може да ви накара да се почувствате изолирани и сами – но не сте. Депресията просто ви кара да се чувствате като вас. CDC съобщава, че 1 от 10 възрастни в САЩ е натиснат.

Лечението на депресия често включва медикаменти, терапия и промени в здравословния начин на живот, включително редовни физически упражнения и добри сънни навици. Групите за подкрепа – независимо дали са онлайн или лично – също могат да бъдат важна част от добре закръгления план за лечение на депресия.

Първата стъпка е да намерите група за подкрепа на депресията, която е подходяща за вашите нужди.

В това решение са включени много фактори

Ако имате проблеми с намирането на добра група за поддръжка, имайте предвид, че онлайн помощта или групите за разговори могат да бъдат еднакво полезни. Посъветвайте се с Вашия лекар за всички местни или онлайн групи за подкрепа на депресията или се обадете в болниците в района, за да видите дали има такива. Националният алианс за психично заболяване (1-800-950-NAMI) може да ви насочи към местна или онлайн група за подкрепа.

“Групите за подкрепа са добри за образованието за депресията и за хората, които се чувстват сами и изолирани в обществото”, казва Скот Беа, PsyD. Той е психолог в Центъра за поведенческо здраве в Кливланд Клиника в Охайо.

За да станете по-добре, трябва да започнете да се бутате, за да сте около другите “, казва той.” Изолирането изостря депресията. “Групите за подкрепа могат да бъдат начин да се тестват водите и да се включат отново в обществото.

Често може да е по-лесно да говорите с непознати за депресията си, отколкото приятели и близки. Освен това, тези групи могат да позволят на хората да споделят стратегии за справяне с депресията.

Групите за подкрепа и взаимоотношенията, които насърчават, също могат да помогнат за предотвратяване на бъдещи епизоди на депресия, казва той. “Да бъдеш свързан изгражда устойчивост”, казва Беа.