Мелатонин (п-ацетил-5-метокситриптамин)

Патологична монография “Natural Standard®”, Copyright © 2016 (). Всички права запазени. Забранено е търговското разпространение Тази монография е предназначена само за информационни цели и не трябва да се тълкува като конкретен медицински съвет. Трябва да се консултирате с квалифициран доставчик на здравни грижи, преди да вземете решения относно терапиите и / или здравните условия.

Мелатонинът е хормон, произведен в мозъка от епифизната жлеза от аминокиселината триптофан. Производството и освобождаването на мелатонин се стимулират от тъмнината и намаляват от светлина, което предполага, че мелатонинът участва в циркадианния ритъм (часовникът на вътрешния организъм) и регулирането на различни функции на тялото. Нивата на мелатонин в кръвта са най-високи преди лягане.

Най-честата употреба на мелатонин е да съдейства за сън. Най-силните доказателства, подкрепящи употребата на мелатонин, са синдром на забавена синдрома на сън, безсъние при деца и възрастни хора, проблеми при сънливост и сън при хора с поведенчески, развойни или психически разстройства. Най-слабото доказателство в подкрепа на мелатонина е за разстройство на съня в работна смяна. Добри доказателства в подкрепа на мелатонин за други цели липсват.

Нови лекарства, които блокират ефектите на мелатонин, се разработват. Те включват BMS-214778 и лузиндол и те могат да се използват при различни заболявания.

Тази монография, основана на доказателства, е подготвена от Collaboration Research Natural Collaboration