Лумбален херния диск – преглед на темата

Тази тема е за хора, които имат херния диск в нисшата; обратно. Ако търсите информация за херния диск в шията, моля; Темата за шийката на матката; Херния.

Костите (прешлените), които формират; Гръбнака в гърба си; Подпрян от малки, гъби дискове. Когато тези дискове са здрави, те действат; Амортисьори за гръбначния стълб и поддържат гръбнака гъвкави. Но когато диск i; Повреден, може да се изплъзне или да се отвори. Това се нарича; дискова херния. Това е; Също така се нарича подхлъзган или разкъсан диск.

Можете да имате херния; Във всяка част на гръбнака. Но повечето хернизирани дискове засягат по-ниските стойности; (Лумбален гръбначен стълб). Някои се случват в шията (шийните прешлени) и, по-рядко, аз; Горната част на гърба (гръбначен стълб).

Хернизиран диск може да бъде причинен от

Кога ; Хернизирани дискови преси върху нервите; Корени, това може да причини болка, скованост и слабост в областта o; На тялото, където нервите пътуват. Хернизиран диск в долната част на гърба може да причини; Болка и изтръпване в задника и по крака. Това е повикване; “Исляма” е най-честият симптом на херния диск в гърба.

Ако херния диск не се натиска; Нерв, може да имате болки в гърба или никаква болка изобщо.

Ако имате слаби неща; Или изтръпване в двата крака, заедно със загуба на контрол на пикочния мехур или червата, вижте; Медицинска помощ веднага. Това може да е знак за редки, но сериозни проблеми; Наречен cauda equin; синдром.

Носете и чай; На диска. Докато сте на възраст, вашите дискове изсъхват и не са толкова гъвкави; Нараняване на гръбначния стълб. Това може да причини малки сълзи или пукнатини в твърдия оут; Слоя на диска. Когато това се случи, дебелият гел в диска може да бъде; Изтласкани през сълзите или пукнатините във външния слой на диска. Тхи; Причинява диска да се изпъне или да се отвори.