maxipime

Терапевтичен клас: антибиотик

Използва за Maxipime

Фармакологичен клас: Четвърто поколение цефалоспорин

Това лекарство трябва да се дава само от или под прякото ръководство на лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на цефепим при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 2 месеца.

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на цефепим при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи инжекция цефепим.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате Maxipime

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде това или Вашето дете за това лекарство. Това лекарство се дава като изстрел в мускул или във вена.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Инжектирането на цефепим може да причини диария, а в някои случаи може да бъде тежко. Може да се появи след 2 месеца или повече, след като Вие или Вашето дете спрете да използвате това лекарство. Не приемайте лекарство и не давайте лекарство на детето си за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Лекарствата против диария могат да влошат диарията или да я издържит по-дълго. Ако имате някакви въпроси за това или ако леката диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: объркване, загуба на съзнание, дразнене или потрепване на мускулите, гърчове, виждане, слух или чувство на несъществуващи или тежки сънливост.

Преди да извършите медицински тестове за Вас или Вашето дете, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Правилното използване на Maxipime

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Инфекция на пикочните пътища ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, Augmentin, Levaquin

Bacteremia ципрофлоксацин, метронидазол, клиндамицин, флагил, ванкомицин

Нозокомиална пневмония ципрофлоксацин, Levaquin, левофлоксацин, ванкомицин, Zosyn

Интраабдоминална инфекция ципрофлоксацин, метронидазол, клиндамицин, флагил, цефтриаксон

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Maxipime, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Предпазни мерки при използване на Maxipime

Максимални нежелани реакции

Maxipime (цефепим)