Luvox cr

Антидепресантите могат да увеличат риска от суицидно мислене и поведение при деца, юноши и млади възрастни с тежко депресивно разстройство и други психични разстройства. Този риск не е наблюдаван при пациенти на възраст над 24 години и рискът е намален при пациенти на 65 години или по-млади. Бързо мониторирайте пациентите от всички възрасти за клинично влошаване и поява на мисли и поведения за самоубийство. Таблетките флувоксамин малеат не са одобрени за употреба при педиатрични пациенти, с изключение на пациенти с обсесивно-компулсивно разстройство.

Използва за Luvox CR

Терапевтичен клас: антидепресант

Фармакологичен клас: инхибитор на обратното захващане на серотонин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продукта, флувоксамин се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на таблетките флувоксамин при деца на възраст от 8 до 17 години. Тъй като флувоксаминът може да причини загуба на тегло или намаляване на апетита, децата, които ще приемат флувоксамин за дълго време, трябва редовно да измерват теглото и растежа си от лекар.

Преди да използвате Luvox CR

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на капсулите с удължено освобождаване на флувоксамин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на флувоксамин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат хипонатремия (ниско натрий в кръвта) и чернодробни проблеми, което може да наложи корекция на дозата при пациенти, получаващи флувоксамин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи флувоксамин. Той може да не е специфичен за Luvox CR. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Флувоксамин може да се приема със или без храна. Приемайте това лекарство преди лягане, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Поглъщайте капсулата с удължено освобождаване цяла. Не го смачквайте, не го смачквайте и не го дъвчете.

Може да се наложи да приемате това лекарство няколко месеца, преди да започнете да се чувствате по-добре.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Правилно използване на флувоксамин

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи да се променят дозите и да се намалят страничните ефекти.

Не приемайте алозерон (Lotronex®), пимозид (Orap®), рамелтеон (Rozerem®), тиоридазин (Mellaril®) или тизанидин (Zanaflex®), докато приемате флувоксамин. Може да имате повече нежелани реакции, отколкото обикновено, ако използвате тези лекарства заедно.

Не вземайте флувоксамин с инхибитор на моноаминоксидазата (МАО) (напр. Изокарбоксазид [Marplan®], линезолид [Zyvox®], инжектиране на метиленово синьо, фенелзин [Nardil®], селегилин [Eldepryl®], трансилципромин [Parnate®]. Не започвайте да приемате флувоксамин през 2 седмици след спиране на МАО инхибитора и изчакайте 2 седмици след спирането на флувоксамин, преди да започнете да приемате МАО инхибитор. Ако ги приемате заедно или не чакате 2 седмици, може да се появи объркване, възбуда, безпокойство, стомашни или чревни симптоми, внезапна висока телесна температура, изключително високо кръвно налягане или тежки гърчове.

Предпазни мерки при използване на Luvox CR

Флувоксамин може да причини сериозно състояние, наречено серотонинов синдром, ако се приема заедно с някои лекарства. Не използвайте флувоксамин с буспирон (Buspar®), фентанил (Abstral®, Duragesic®), литий (Eskalith®, Lithobid®), триптофан, жълт кантарион или някои болкоуспокояващи или мигренозни лекарства (например ризатриптан, суматриптан, трамадол , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Посъветвайте се с Вашия лекар преди да вземете други лекарства с флувоксамин.

Флувоксаминът може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини някои деца, тийнейджъри и млади хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Някои хора може да имат проблеми със съня, да се разстроят лесно, да имат голямо увеличение на енергията или да започнат да действат безразсъдно. Ако Вие или Вашият помощник забележите някоя от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар. Нека лекарят да разбере дали вие или някой от семейството си имате биполярно разстройство (маниакално-депресивно) или сте се опитвали да се самоубиете.

Избягвайте да пиете алкохол с флувоксамин.

Това лекарство може да накара някои хора да станат сънливи, по-малко способни да мислят ясно, да имат замъглено зрение или лош контрол на мускулите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите нещо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни или не можете да видите ясно.

Не спирайте внезапно да приемате това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да го спрете напълно. Това намалява шансовете за симптоми на отнемане като възбуда, объркване, главоболие, раздразнителност, изтръпване или изтръпване, безпокойство, проблеми със съня или необичайна сънливост или слабост.

Това лекарство може да увеличи риска от проблеми с кървенето. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако приемате и други лекарства, които разтварят кръвта, като аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства, наречени НСПВС (напр. Диклофенак, ибупрофен, напроксен, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®) Варфарин (Coumadin®, Jantoven®).

При това лекарство може да се появи хипонатремия (ниско натрий в кръвта). Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате объркване, затруднено концентриране, главоболие, проблеми с паметта, слабост и нестабилност.

Luvox CR Нежелани реакции

Luvox CR (флувоксамин)

Кажете на лекаря си незабавно, ако развиете обрив или уртикария, подуване на лицето, очите или устата, или затруднено дишане, след като сте приемали това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Тревожност и стрес циталопрам, Prozac, Celexa, амитриптилин, флуоксетин, пароксетин, Paxil, Elavil

Обсесивно-компулсивно разстройство сертралин, Zoloft, Prozac, флуоксетин, пароксетин, паксил, флувоксамин, кломипрамин

Социално тревожно разстройство сертралин, Zoloft, венлафаксин, пароксетин, Paxil, Effexor XR, флувоксамин, Paxil CR