lupicare достъпна

Употреба за Lupicare

Терапевтичен клас: Antiacne

Фармакологичен клас: НСПВС

Химически клас: салицилат, неаспирин

Това лекарство е на разположение без рецепта. Някои от тези препарати се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Малките деца могат да бъдат изложени на повишен риск от нежелани реакции поради повишената абсорбция на салициловата киселина през кожата. Също така, малките деца може да са по-склонни да получат кожно дразнене от салициловата киселина. Салициловата киселина не трябва да се прилага върху големи части на тялото, използва се за продължителни периоди от време или се използва при оклузивна превръзка (херметична обвивка, като например пластмасова обвивка от деца) при деца. Не се препоръчва употребата на салицилова киселина за локално приложение при деца под 2-годишна възраст.

Преди да използвате Lupicare

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на салицилова киселина на местно ниво при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, пациентите в старческа възраст са по-склонни да имат свързано с възрастта заболяване на кръвоносните съдове, което може да изисква повишено внимание при пациенти, получаващи салицилова киселина на локално приложение.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи салицилова киселина. Може да не е специфично за Lupicare. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго, отколкото е препоръчано на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. За да направите това, може да увеличите шанса за абсорбиране през кожата и вероятността от отравяне със салицилова киселина.

Това лекарство е предназначено за употреба само върху кожата. Не го изхвърляйте в очите, носа или устата си. Изплакнете с вода незабавно, ако се стигне до тези области.

Преди да използвате OTC продукт за акне за пръв път, нанесете малко количество върху една или две малки засегнати участъка на кожата в продължение на 3 дни. Ако не се появят дискомфорт, следвайте инструкциите на етикета за лекарствените факти на продукта.

Ако Вашият лекар е назначил оклузивна превръзка (херметично покритие, като например пластмасова обвивка от кухня), за да се приложи върху това лекарство, уверете се, че знаете как да го прилагате. Тъй като оклузивната превръзка ще увеличи количеството лекарство, абсорбирано през кожата Ви и възможността от отравяне със салицилова киселина, я използвайте само според указанията. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Пазете това лекарство далеч от очите и други лигавици, като например устата и вътрешността на носа. Ако случайно трябва да получите някои в очите си или на други лигавици, незабавно ги изплакнете с вода в продължение на 15 минути.

За да използвате крем, лосион или мехлем

За да използвате гела

За да използвате подложката

За да използвате мазилката за брадавици, корени или мазоли

Правилно използване на салицилова киселина

За да използвате шампоана

За да използвате сапуна

Използвайте локалното решение

Използвайте локалното решение за брадавици, корени или мазоли

Ако ръцете ви не се лекуват, ги измийте веднага след прилагането на това лекарство, за да премахнете всяко лекарство, което може да е върху тях.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Предпазни мерки при използване на Lupicare

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Когато използвате салицилова киселина, не използвайте никой от следните препарати в същата засегната област като това лекарство, освен ако Вашият лекар не е посочил друго

Използването на който и да е от горните препарати върху същата засегната област като салициловата киселина може да причини силно дразнене на кожата.

Нежелани лекарствени реакции

Салицилова киселина на местно ниво

Това лекарство може да причини сериозно състояние, наречено токсичност при салицилати. Това е по-вероятно да се случи особено при деца или ако имате бъбречно заболяване или чернодробно заболяване. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате гадене, повръщане, замайване, загуба на слух, тинитус, летаргия, хиперпнея, диария и психични смущения.

Някои извънборсови (извънборсови) акне продукти могат да причинят редки и животозастрашаващи алергични реакции. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате копривна треска, сърбеж, затруднено дишане, подуване на очите, лицето, устните или езика, стягане в гърлото или чувство на слабост при употребата на тези продукти.

Не използвайте OTC продукт за акне отново, ако сте развили сериозна алергична реакция от него.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Брадавици салицилова киселина локално, сребърен нитрат топикален, Съединение W, Wart Remover, Duofilm, Mediplast, Durasal

Дерматологични нарушения триамцинолон, бетаметазон, клобетазол локално, дипролен, темовата, целесто, вализон

Акнето доксициклин, клиндамицин локално, еритромицин топикал, тетрациклин локално, миноциклин, Accutane, третиноин локално