Lonsurf информация за пациента

Какво представлява Лонсурф?

Lonsurf се използва за лечение на колоректален рак, който се е разпространил в други части на тялото (метастазирал).

Lonsurf обикновено се дава, след като други лекарства против рак са били изпитвани без успех.

Следвайте всички указания на етикета и опаковката на лекарството. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички ваши медицински състояния, алергии и всички лекарства, които използвате.

Важна информация

Не трябва да използвате Lonsurf, ако сте алергични към типирацил или трифлуридин.

За да сте сигурни, че Lonsurf е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

заболяване на бъбреците; или

Ако сте бременна или може да забременеете.

Преди да приемете това лекарство

Това лекарство може да навреди на нероденото бебе или да причини вродени дефекти. Не използвайте, ако сте бременна. Използвайте ефективен контрол на раждаемостта, за да предотвратите бременност, докато използвате това лекарство.

Ако човек баща дете, докато използва Lonsurf, бебето може да има дефекти при раждане. Използвайте презерватив, за да предотвратите бременност по време на лечението. Продължете да използвате презервативите поне 3 месеца, след като престанете да приемате това лекарство.

Не е известно дали типирацил и трифлуридин преминават в майчиното мляко или ако могат да навредят на кърмещо бебе. Не трябва да кърмите, докато използвате Lonsurf, и поне 24 часа след последната доза.

Вземете Lonsurf точно както е предписано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Преди и по време на лечението с Lonsurf ще ви трябват кръвни изследвания. Времето на тези тестове е много важно. Не пропускайте планираните срещи.

Lonsurf работи най-добре, ако го приемете в рамките на 1 час след сутрешното и вечерното хранене.

Lonsurf се прилага в 28-дневен цикъл на лечение. Може да се наложи да използвате лекарството само в определени дни от всеки цикъл. Вашият лекар ще определи колко дълго ще Ви лекува с това лекарство.

Измийте ръцете си след работа с таблетките Lonsurf.

Полагащите грижи, които докосват или обработват таблетките, трябва да носят гумени ръкавици.

За да получите правилната доза, може да се наложи да приемете 2 или повече таблетки с различна сила и цвят. Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно дозировката много внимателно.

Lonsurf може да понижи кръвните клетки, които помагат на организма ви да се бори с инфекциите и да помогне на кръвта ви да се съсирва. Вашата кръв ще трябва да бъде тествана често. Лечението на рак може да се забави въз основа на резултатите от тези тестове.

Съхранявайте таблетките в оригиналния им контейнер на стайна температура, далеч от влага и топлина.

Не поставяйте таблетките Lonsurf в ежедневна кутия за хапчета. Ако не съхранявате това лекарство в оригиналната опаковка, ще трябва да изхвърлите всички неизползвани таблетки след 30 дни.

Обичайна доза за възрастни от Lonsurf за рак на дебелото черво

– начална доза: 35 mg / m2 орално два пъти дневно в дни 1 до 5 и дни 8 до 12 от всеки 28-дневен цикъл (на базата на трифлуоринов компонент); -Максимална доза: 80 mg на доза (на базата на трифлуридин компонент); -Удължаване на терапията: До прогресиране на заболяването или неприемлива токсичност; Коментари; -Дозата трябва да се приема до 1 час след завършване на сутрешните и вечерни ястия; Дозата трябва да бъде закръглена до най-близкото увеличение от 5 mg .; – Не започвайте цикъл на това лекарство, докато абсолютният брой на неутрофилите (ANC) е 1 500 / mm3 или по-голям, или се отстрани фебрилната неутропения, тромбоцитите са 75 000 / mm3 или по-високи, а нехематологичните нежелани реакции от степен 3 или 4 се решават до степен 0 или 1; Употреба: Лечение на пациенти с метастатичен колоректален карцином, които са лекувани преди това с химиотерапия на основата на флуоропиримидин, оксалиплатин и иринотекан, анти-VEGF биологична терапия и анти-EGFR терапия (ако RAS див тип).

Вземете пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Избягвайте да бъдете близо до хора, които са болни или имат инфекции. Кажете веднага на Вашия лекар, ако развиете признаци на инфекция.

Как трябва да взема Лонсурф?

Трифлуридин и типирацил могат да преминат в телесни течности (урина, фекалии, повръщане). Полагащите грижи трябва да носят гумени ръкавици, докато почистват телесните течности на пациента, обработват замърсени боклуци или пране или променят пелени. Измийте ръцете си преди и след свалянето на ръкавици. Измийте замърсеното облекло и бельото отделно от другото пране.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Lonsurf: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Треска, студени тръпки, грипоподобни симптоми, подуване на венците, болезнени рани в устата

Бледа кожа, чувство за светлина или недостиг на въздух, бърза сърдечна честота, неприятно концентриране; или

Леко набиване, необичайно кървене (носа, уста, вагина или ректума), лилави или червени точици под кожата.

Сериозни нежелани реакции може да са по-вероятни при възрастни.

Честите нежелани реакции на Lonsurf могат да включват

Стомашна болка, загуба на апетит

Гадене, повръщане, диария

треска; или

Чувство на слабост или умора.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Информация за дозиране на Lonsurf

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Други лекарства могат да взаимодействат с типирацил и трифлуридин, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

1.02.2015-12-16, 6:16:25

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Какво трябва да избягвам докато приемам Лонсурф?

Колоректален рак Avastin, Xeloda, флуороурацил, бевацизумаб, оксалиплатин, Erbitux, иринотекан, Betaseron, цетуксимаб, Stivarga, левамизол, Cyramza, Eloxatin, regorafenib, ramucirumab, Vectibix, Camptosar, Fusilev, интерферон бета-1b, panitumumab, levoleucovorin Калций, Adrucil, Zaltrap

Странични ефекти на Lonsurf

Какви други лекарства ще повлияят на Lonsurf?

Lonsurf (типирацил / трифлуридин)