Ваксина срещу вируса на морбили, описание на живо (подкожно) и търговски марки

Measles Virus Vaccine Live е имунизиращо средство, което се използва за предотвратяване на инфекцията от вируса на морбили. Тя действа, като кара тялото ви да произвежда собствена защита (антитела) срещу вируса. Тази ваксина не ви предпазва от гръбначния мозък (рубеола). За този тип морбили е необходима отделна имунизация.

Морбили (известни също като кашлица на морбили, тежки морбили, морбили, червени морбили, рубеола и десетдневни морбили) е инфекция, която лесно се разпространява от едно лице на друго. Инфекцията с морбили може да доведе до сериозни проблеми, като пневмония, ушни инфекции, проблеми със синусите, конвулсии (припадъци), мозъчни увреждания и евентуално смърт. Рискът от сериозни усложнения и смърт е по-голям при възрастни и бебета, отколкото при деца и тийнейджъри.

Имунизацията срещу морбили се препоръчва за всички на възраст между 12 и 15 месеца. Освен това може да има специални причини, поради които децата на възраст от 6 месеца до 12 месеца също могат да изискват ваксина срещу морбили.

Имунизацията срещу морбили обикновено не се препоръчва при кърмачета на възраст до 12 месеца, освен ако рискът от получаването им е висока. Това е така, защото антителата, получени от майките им преди раждането, могат да повлияят на ефективността на ваксината. Децата, имунизирани срещу морбили преди 12-месечна възраст, трябва да бъдат имунизирани отново два пъти.

Прах за разтвор

Може да се смята, че сте имунизирани срещу морбили само ако сте получили две дози ваксина срещу морбили, които започват на или след първия ви рожден ден и имате медицинска документация, за да докажете това, ако имате диагностика от лекар за предишна инфекция на морбили или ако имате Има кръвен тест, показващ имунитет към морбили.

Тази ваксина трябва да се прилага само от или под наблюдението на Вашия лекар или друг медицински специалист.

Този продукт се предлага в следните дозови форми