Мафенид

Терапевтичен клас: антибактериален

Употреби За мафенид

Химически клас: Сулфонамид

Мафенидният крем се прилага върху кожата и / или изгорелите области, за да се предотвратят и лекуват бактериални или гъбични инфекции, които могат да се появят при изгаряния.

Други лекарства се използват заедно с мафенид за изгаряния. Пациентите с тежки изгаряния или изгаряния върху голяма част от тялото трябва да бъдат лекувани в болница.

Мафенид се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За мафенид трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към мафенид или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Употребата на мафенид не се препоръчва при преждевременно родени или новородени до 2-месечна възраст. Лекарствата на Sulfa могат да причинят проблеми с черния дроб при тези деца.

Преди да използвате мафенид

Много лекарства не са тествани при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на мафенид при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате мафенид, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на мафенид с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на мафенид. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Да използвам

За да изчистите напълно кожата си и / или да запишете инфекцията напълно, продължете да използвате мафенид за цялото време на лечението. Трябва да продължите да използвате мафенид, докато областта на изгаряне се излекува или е готова за присаждане на кожата. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на мафенид ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози мафенид. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза мафенид, приложете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения.

Ако инфекцията или изгарянето на кожата ви не се подобри в рамките на няколко дни или ако по-сериозните изгаряния или изгаряния в по-големи области не се подобрят в рамките на няколко седмици или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Правилно използване на мафенид

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Предпазни мерки при използване на мафенид

Медикаментозният локализин, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасомията, локасоид, тобрамицин, глюкамицин, тобрамицин, Dibucaine topical, Orabase, LMX 4, Bactine, Accuzyme, Flexbumin

 Или се присъединете към групата за поддръжка на мафенид, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Мафенидни нежелани реакции

Мафенид