lumitene

Терапевтичен клас: хранителен агент

Използва за Lumitene

Фармакологичен клас: Витамин А (клас)

Липсата на витамин А може да причини рядко състояние, наречено нощна слепота (проблеми, наблюдавани на тъмно). Може да причини и сухота в очите, инфекции на очите, кожни проблеми и забавен растеж. Вашият лекар може да лекува тези проблеми, като предписва бета-каротин, който тялото ви може да промени във витамин А или витамин А за Вас.

Някои състояния може да увеличат нуждата ви от витамин А. Те включват

Повишената нужда от витамин А трябва да бъде определена от Вашия лекар.

Твърденията, че бета-каротинът е ефективен като слънцезащитен крем, не са доказани. Въпреки че бета-каротеновите добавки се изследват заради способността им да намаляват риска от някои видове рак и вероятно сърдечни заболявания, няма достатъчно информация, за да покаже, че това е ефективно.

Бета-каротинът може да се използва за лечение на други състояния, определени от Вашия лекар.

Бета-каротинът се предлага без рецепта.

Значението на диетата

След като продуктът бъде одобрен за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тази употреба не е включена в етикетирането на продукта, бета-каротинът се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

Освен посочената по-горе информация, няма допълнителна информация относно правилното използване, предпазните мерки или страничните ефекти за тези употреби.

За добро здраве е важно да ядете балансирана и разнообразна диета. Следвайте внимателно всички диетични програми, които вашият медицински специалист може да препоръча. За вашите специфични хранителни нужди от витамини и / или минерали, попитайте Вашия медицински специалист за списък с подходящи храни. Ако мислите, че не приемате достатъчно витамини и / или минерали в диетата си, можете да изберете да вземете хранителна добавка.

Документирано е, че хората, които консумират диети с високо съдържание на плодове и зеленчуци, имат намален риск от сърдечни заболявания и някои видове рак. Плодовете и зеленчуците са богати на бета-каротин и други хранителни вещества, които могат да бъдат полезни.

Бета-каротинът се намира в морковите, тъмнозелени листни зеленчуци, като спанак и зелена листна маруля, сладки картофи, броколи, пъпеш и зимен скуош. Тялото преобразува бета-каротен в витамин А. Обикновената готвене не унищожава бета-каротин.

Витамините сами по себе си няма да заместят добрата диета и няма да осигурят енергия. Вашето тяло се нуждае от други вещества, които се намират в храната, като протеини, минерали, въглехидрати и мазнини. Самите витамини често не могат да работят без наличието на други храни. Например, някои мазнини са необходими, за да може бета-каротинът да се абсорбира в тялото.

Ако приемате тази диетична добавка без рецепта, внимателно прочетете и спазвайте всички предпазни мерки на етикета. За тази добавка трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проблемите при децата не са документирани с прием на нормални дневно препоръчвани количества.

Проблемите при по-възрастни хора не са документирани с прием на нормални дневни препоръчвани количества.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на тази хранителна добавка. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи бета каротин. Може да не е специфично за Lumitene. Моля, прочетете внимателно.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

За употреба като хранителна добавка

Преди да използвате Lumitene

За други употреби

Ако имате високи нива на витамин А в кръвта, тялото ви ще конвертира по-малко бета-каротин в витамин А.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако сте пропуснали да приемате витамин за един или повече дни, няма причина за безпокойство, тъй като отнема известно време, докато тялото Ви се превърне в сериозно ниско съдържание на витамини. Ако обаче вашият медицински специалист препоръча да приемате този витамин, опитайте се да помните да го приемате според указанията ви всеки ден.

Ако пропуснете доза и я използвате като лекарство, вземете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Да не се съхранява в хладилник. Пазете от замръзване.

Съхранявайте хранителната добавка в затворен контейнер на стайна температура, далеч от топлина, влага и пряка светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилно използване на бета каротин

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Използването на бета-каротин се свързва с повишен риск от рак на белия дроб при хора, които пушат или са били изложени на азбест. Едно проучване на 29 000 мъжки пушачи е открило 18% увеличение на рака на белия дроб в групата, получаваща 20 mg бета-каротин на ден от 5 до 8 години. Друго проучване на 18 000 души открива 28% повече рак на белите дробове при хора с анамнеза за тютюнопушене и / или експозиция на азбест. Тези хора са приемали 30 mg бета-каротин в допълнение към 25 000 единици ретинол (форма на витамин А) на ден в продължение на 4 години. Въпреки това, едно проучване на 22 000 лекари-мъже, някои от които пушачи или бивши пушачи, не е открило увеличение на рака на белите дробове. Тези хора са приемали 50 mg бета-каротин на всеки 12 дни. Ако пушите или имате анамнеза за тютюнопушене или излагане на азбест, не трябва да приемате големи количества бета-каротен добавки за дълги периоди от време. Храните, богати на бета-каротин, обаче се считат за безопасни и изглежда, че намаляват риска от някои видове рак и вероятно сърдечни заболявания.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Lumitene

Lumitene странични ефекти

Наличност OTC Над брояча

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Дефицит на витамин А витамин а, бета-каротин, Aquasol A, A / рибено масло

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Lumitene, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Lumitene (бета-каротин)