мелфиат

Терапевтичен клас: Потискащ апетита, централно действащ

Използва се за мелфиат

Химически клас: Фендиметазин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания върху връзката на възрастта с ефектите на капсулите с удължено освобождаване на фендиметразин при деца под 17-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на таблетките фендиметразин при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Употребата на капсули с бавно освобождаване на фендиметразин не се препоръчва при деца под 12-годишна възраст.

Преди да използвате Melphiat

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на капсулите с удължено освобождаване на фендиметразин при пациенти в старческа възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи капсули с удължено освобождаване на фендиметразин.

Няма информация за връзката на възрастта с ефектите на капсулите и таблетките с бавно освобождаване на фендиметразин при гериатрични пациенти.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи фендиметазин. Може да не е специфично за Мелфиат. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Ако се приемат твърде много, тя може да се превърне в навик (причиняваща умствена или физическа зависимост).

Това лекарство се предлага в 3 форми: капсули с удължено освобождаване, капсули с бавно освобождаване и таблетки. Попитайте Вашия лекар коя дозирана форма е подходяща за Вас.

Поглъщайте капсулата с удължено освобождаване цяла. Не го смачквайте, не го смачквайте и не го дъвчете.

Внимателно следвайте указанията на Вашия лекар за диета с нискокалорични хранителни режими и редовно упражнение. Говорете с лекаря си, преди да започнете програма за упражнения.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Правилно използване на фендиметазин

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и не предизвиква нежелани ефекти.

Не използвайте фендиметазин, ако използвате подобни лекарства, като бензфетамин, диетилпропион, мазиндол, фентермин, Didrex® или Suprenza ™. Също така, не използвайте това лекарство, ако сте използвали МАО инхибитор (МАО) като Eldepryl®, Marplan®, Nardil® или Parnate® през последните 14 дни. Използването на тези лекарства заедно може да причини сериозни нежелани реакции.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Използвайте ефективна форма на контрол на раждаемостта, за да не забременявате. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че това лекарство не функционира правилно, след като го приемете няколко седмици, не увеличавайте дозата. Вместо това се обърнете към Вашия лекар.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите намаляване на способността Ви да упражнявате, ако страдате, или ако имате гръдна болка, подуване на краката или долните крака или проблеми с дишането. Те могат да бъдат симптоми на много сериозен сърдечен или белодробен проблем.

Това лекарство може да доведе до замайване, замайване или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Не спирайте употребата на това лекарство, освен ако Вашият лекар не Ви каже. Ако внезапно спрете да използвате това лекарство, може да се почувствате много уморени и депресирани.

Предпазни мерки при използване на мелфиат

За пациенти с диабет: Това лекарство може да повлияе нивата на кръвната захар. Ако забележите промяна в резултатите от тестовете за кръв или урина, или ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Избягвайте да пиете алкохол, докато използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, хранителни добавки, билкови лекарства или лекарства за контрол на апетита, астма, настинка, кашлица, сенна хрема и проблеми със синусите.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Мелфати странични ефекти

Мелфиат (фендиметазин)

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA График 3 Умерен потенциал за злоупотреби

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Затлъстяването Alli, фентермин, амфетамин, Contrax, метамфетамин, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, лираглутид, орлистат, Desoxyn, Xenical, Evekeo, phendimetrazine, phentermine / topiramate, Meridia, dietylpropion, Fastin, sibutramine, , Bontril Slow Release, бупропион / налтрексон

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Melfiat, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.