Месаламин (ректален път) предпазни мерки

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го използвате. Може да са необходими изследвания на урина или кръв, за да се проверят нежеланите ефекти.

Проверете незабавно при лекаря си, ако имате кървава урина, намалено количество урина, болка в долната част на гърба или встрани, оток на лицето, пръстите или долните крака или необичайна умора или слабост. Това може да са симптоми на бъбречни проблеми.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате болка в корема или стомаха, кървава диария, спазми, треска, главоболие или обрив, докато използвате това лекарство. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено мелаламин-индуциран синдром на остра нетърпимост.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате болка в гърдите или дишане.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако забележите ректално кървене, поява на мехури, болка, парене, сърбеж или други признаци на дразнене, които не са налице, преди да започнете да прилагате това лекарство.

Месаламин може да оцветява дрехи, тъкани, подови настилки, боядисани повърхности, мрамор, гранит, винил, емайл или други повърхности, които докосва.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.