Менингококова ваксина, дифтериен конюгат интрамускулен

Употреба За менингококова ваксина, дифтериен конюгат

Терапевтичен клас: Ваксина

Следната информация се отнася само до менингококова ваксина, използвана за менингококови бактерии Групи А, С, Y и W-135. Тези групи причиняват почти всички случаи на менингококов менингит в САЩ. Ваксината няма да предпазва от инфекция, причинена от други менингококови бактериални групи, като група В.

Преди да използвате менингококова ваксина, дифтериен конюгат

Менингококова инфекция може да причини животозастрашаващи заболявания, като менингококов менингит, който засяга мозъка, и менингокоцемия, която засяга кръвта. Някои хора с менингококов менингит и / или менингокоцемия също могат да умрат. Процентът на тези заболявания достига пик при юношеството и ранната възраст и е по-вероятно да се появи при хора с определени заболявания или състояния, които ги правят по-податливи на менингококова инфекция или по-вероятно да развият сериозни проблеми от менингококова инфекция.

Имунизацията срещу менингококова болест се препоръчва за лица на възраст от 9 месеца до 55 години, които са изложени на риск от заболяване, защото

Тази ваксина трябва да се прилага само от или под наблюдението на Вашия лекар.

При вземането на решение да се използва ваксина, рисковете от приемане на ваксината трябва да се преценят срещу доброто, което тя ще направи. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За тази ваксина трябва да се има предвид следното

Кажете на Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към менингококова ваксина, дифтериен конюгат или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на менингококова дифтерия конюгатна ваксина при кърмачета на възраст под 9 месеца. Безопасността и ефикасността не са установени.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на менингококова дифтерийна конюгатна ваксина при възрастни над 55-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Правилно използване на менингококова ваксина, дифтериен конюгат

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато получавате тази ваксина, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Получаването на тази ваксина с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на тази ваксина. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще ви даде вашето ваксина или вашето дете. Тази ваксина се дава като изстрел в едно от мускулите на вашето или на детето ви.

Тази ваксина обикновено се дава само веднъж. Няма да Ви е необходима бустер доза, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Изявленията за информация за ваксина се дават на пациента, родителя или настойника, преди да получат тази ваксина. Прочетете внимателно информацията. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Много е важно вашият лекар да проверява вас или Вашето дете при редовни посещения, за да сте сигурни, че тази ваксина работи правилно и да проверите за нежелани ефекти.

Запушалката на флакона съдържа суха натурална латексова гума. Уверете се, че Вашият лекар знае, ако вие или Вашето дете имате алергична реакция към латекс.

Проверявайте веднага с Вашия лекар, ако имате кашлица, затруднено преглъщане, замаяност, сърцебиене, копривна треска, сърбеж, подпухналост или подуване на клепачите или около очите, лицето, устните или езика, задух, кожен обрив, В гърдите, необичайна умора или слабост и / или хрипове. Това може да са симптоми на алергична реакция към ваксината.

Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате внезапна слабост или не можете да преместите ръцете или краката си. Това може да е признак за сериозно състояние, наречено синдром на Guillain-Barré (GBS).

Уверете се, че Вашият лекар знае, ако Вие или Вашето дете приемате лекарство или процедура, която може да отслаби имунната система, като стероиди, ракови лекарства или радиация.

Важно е Вашият лекар да знае за всички други ваксини, които Вие или Вашето дете сте получили наскоро, включително и за грип.

Важно е да уведомите Вашия лекар, ако забременеете. Вашият лекар може да поиска да се присъедините към регистър за бременност за пациенти, получаващи тази ваксина.

Тази ваксина няма да предотврати дифтерията и няма да третира симптомите на менингококова инфекция, ако вече имате заболяването.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Предпазни мерки при използване на менингококова ваксина, дифтериен конюгат

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Профилактика на менингококов менингит ciprofloxacin, ceftriaxone, Rocephin, rifampin, Menactra, Bexsero, Rifadin, менингококова конюгатна ваксина, Rimactane, Trumenba, Menveo, Menomune A / C / Y / W-135, MenHibrix

Менингококова ваксина, странични ефекти на дифтеритното конюгиране

 Или да се присъедините към групата за поддържане на менингококова конюгатна ваксина, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Менингококова конюгатна ваксина