Lunesta: употреба, дозиране, странични ефекти

Какво представлява Lunesta?

Lunesta се използва за лечение на безсъние. Това лекарство причинява отпускане, за да ви помогне да заспите и да останете заспали.

Lunesta може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Lunesta може да причини тежка алергична реакция. Спрете приема на това лекарство и спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото. Lunesta ще ви накара да заспите. Никога не приемайте това лекарство по време на обичайното време за събуждане, освен ако не разполагате с поне 8 часа, за да посветите на сън.

Важна информация

Някои хора, употребяващи това лекарство, са се занимавали с дейности като шофиране, хранене или извършване на телефонни обаждания и по-късно без спомен за дейността. Ако това се случи с Вас, спрете да приемате Lunesta и говорете с Вашия лекар за друго лечение на вашето сънно разстройство.

Lunesta може да причини сияние, което може да наруши вашето мислене или реакции. Все пак може да се почувствате сънливо сутринта след приемането на лекарството. Докато не знаете как това лекарство ще ви въздейства по време на събуждане, бъдете внимателни, ако шофирате, управлявате машини, пилотирате самолет или правите всичко, което изисква да сте будни и бдителни. Не пийте алкохол, докато приемате това лекарство. Това може да увеличи някои от нежеланите реакции, включително сънливост. Lunesta може да бъде навик и трябва да се използва само от лицето, за което е предписано. Lunesta никога не трябва да се споделя с друго лице, особено с някой, който има история на злоупотреба с наркотици или пристрастяване. Съхранявайте лекарството на сигурно място, където другите не могат да стигнат до него.

Може да имате симптоми на абстиненция, ако престанете да приемате това лекарство, след като го приемете няколко дни подред. Не спирайте да приемате това лекарство внезапно, без да говорите с Вашия лекар. Може да се наложи да използвате по-малко и по-малко, преди да спрете лекарството напълно.

Lunesta ще ви накара да заспите. Никога не приемайте това лекарство по време на обичайното време за събуждане, освен ако нямате поне 7 до 8 часа, за да се посветите на сън.

Преди да приемете това лекарство

Някои хора, употребяващи това лекарство, са се занимавали с дейности като шофиране, хранене или извършване на телефонни обаждания и по-късно без спомен за дейността. Ако това се случи с Вас, спрете да приемате Lunesta и говорете с Вашия лекар за друго лечение на вашето сънно разстройство.

Не трябва да използвате Lunesta, ако сте алергични към езопиклолон.

За да сте сигурни, че това лекарство е безопасно за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

чернодробно заболяване

Разстройство на дишането

Анамнеза за депресия, психични заболявания или мисли за самоубийство; или

История на пристрастяване към наркотици или алкохол.

Не е известно дали Lunesta ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Не е известно дали есзопиклонът преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Седативните ефекти на Lunesta може да са по-силни при по-възрастни хора. Случайните падания са често срещани при пациенти в напреднала възраст, които приемат успокоителни средства. Внимавайте, за да избегнете падане или случайно нараняване, докато приемате това лекарство.

Вземете Lunesta точно както е предписано за Вас. Това лекарство е предназначено само за краткотраен прием. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Lunesta може да бъде навик. Никога не споделяйте това лекарство с друг човек, особено с някого, който има анамнеза за злоупотреба с наркотици или пристрастеност. Съхранявайте лекарството на място, където другите не могат да стигнат до него. Продажбата или раздаването на Lunesta е против закона.

Избягвайте приема на това лекарство в рамките на 1 час след ядене на високомаслено или тежко брашно. Това ще направи по-трудно тялото ви да поеме лекарството.

Вземете Lunesta само ако сте в състояние да постигнете пълен нощен сън, преди да сте активни отново. Никога не приемайте това лекарство по време на обичайното време за събуждане, освен ако нямате поне 7 до 8 часа, за да се посветите на сън.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след 7 до 10 дни от лечението или ако се влошат.

Не спирайте да използвате Lunesta изведнъж, след като сте я приемали няколко дни в редица, или може да имате неприятни симптоми на отнемане. Посъветвайте се с Вашия лекар как да избягвате симптомите на абстиненция, когато спрете да използвате това лекарство

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина.

Проследявайте количеството лекарства, използвани от всяка нова бутилка. Lunesta е злоупотреба с наркотици и трябва да сте наясно, ако някой използва неправилно или без рецепта лекарството.

Обичайна доза за възрастни безсъние

Как трябва да взема Lunesta?

Начална доза: 1 mg перорално непосредствено преди лягане; Поддържаща доза: 1 до 3 mg перорално непосредствено преди лягане; Максимална доза: 3 mg перорално непосредствено преди сън; Коментари: Пациентите трябва да бъдат преоценени, ако инсомния продължава след 7 до 10 дни лечение с езопиклолон.

Обичайна гериатрична доза за безсъние

Начална доза: 1 mg перорално непосредствено преди лягане; Максимална доза: 2 mg перорално непосредствено преди сън; Коментари: Пациентите трябва да бъдат преоценени, ако инсомния продължава след 7 до 10 дни лечение с езопиклолон.

Тъй като Lunesta се приема само преди лягане, няма да се прилага често схема на дозиране. Никога не приемайте това лекарство, ако нямате поне 7 до 8 часа да спите, преди да сте отново активни. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Не пийте алкохол, докато приемате Lunesta. Той може да увеличи някои от нежеланите реакции на езопиклолон, включително сънливост.

Избягвайте приемането на Lunesta по време на пътуване, като например да спите на самолет. Може да бъдете събудени преди ефекта на лекарството да е изчезнал. Амнезия (забрава) е по-често, ако не получите поне 8 часа сън след приема на това лекарство.

Езопиклолонът може да причини нежелани реакции, които могат да увредят вашето мислене или реакции. Все още може да се почувствате сънливо сутрин след приемането на това лекарство. Докато не знаете как това лекарство ще ви въздейства по време на събуждане, бъдете внимателни, ако шофирате, управлявате машини, пилотирате самолет или правете всичко, което изисква да сте будни и бдителни.

Lunesta може да причини тежка алергична реакция. Спрете да приемате Lunesta и получавате спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция: копривна треска; Гадене, повръщане; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Тревожност, депресия, агресия, възбуда

Проблеми с паметта, необичайни мисли или поведение

Информация за дозиране Lunesta

Мисли за нараняване; или

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Объркване, халюцинации (слух или гледане на нещата).

Честите нежелани реакции на Lunesta могат да включват

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Дневна сънливост, световъртеж, чувство за “махмурлук”

главоболие

Необичаен или неприятен вкус в устата; или

Какво трябва да избягвам докато приемам Lunesta?

Студени симптоми като запушен нос, кихане, възпалено гърло.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате, може да влоши този ефект. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете Lunesta с хапче за сън, лекарство против наркотична болка, мускулен релаксатор или лекарство за тревожност, депресия или припадъци.

Други лекарства могат да взаимодействат с езопиклолон, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

2.02.2015-09-28, 4:31:40

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Безсъние мелатонин, лоразепам, амитриптилин, Ambien, Ativan, золпидем, дифенидрамин, темазепам, доксепин, Елавил, Restoril, eszopiclone, Belsomra, Sonata, Rozerem, triazolam, zaleplon, Silenor, Halcion, доксиламин, Dalmane, ramelteon, 5-HTP, Tylenol PM, естазолам

Lunesta нежелани реакции

Какви други лекарства ще повлияят на Lunesta?

Lunesta (езопиклолон)