лорцет

Ацетаминофенът е свързан с случаи на остра чернодробна недостатъчност, понякога в резултат на трансплантация на черен дроб и смърт. Повечето случаи на чернодробно увреждане са свързани с употребата на ацетаминофен при дози, които надхвърлят 4000 mg на ден и често включват повече от един продукт, съдържащ ацетаминофен.

Използва за Лорче

Терапевтичен клас: Комбинация опиоид / ацетаминофен

Химически клас: Хидрокодон

Ацетаминофен се използва за облекчаване на болката и намаляване на температурата при пациентите. Той не се формира навик, когато се взема дълго време. Ацетаминофенът може да причини други нежелани реакции, когато се приема в големи дози, включително увреждане на черния дроб.

Хидрокодът принадлежи към групата лекарства, наречени наркотични аналгетици (болкоуспокояващи лекарства). Той действа върху централната нервна система (ЦНС), за да облекчи болката и спира или предотвратява кашлицата.

Когато хидрокодон се използва дълго време, той може да стане навик, образуващ психическа или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките нежелани реакции при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди да използвате Lorcet

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на капсулите и таблетките хидрокодон и ацетаминофен в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали специфични за педиатрията проблеми, които биха ограничили ползата от пероралния разтвор на хидрокодон и ацетаминофен при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 2 години.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията хидрокодон и ацетаминофен при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат объркване и сънливост, както и свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да наложи повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи комбинация от хидрокодон и ацетаминофен.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи хидрокодон и ацетаминофен. Може да не е специфично за Лорсе. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в старческа възраст, които могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на болкоуспокояващи лекарства. Ако прекалено много от това лекарство се приема дълго време, то може да се превърне в навик (причиняващо умствена или физическа зависимост) или да доведе до предозиране. Големи количества ацетаминофен могат да причинят увреждане на черния дроб.

Това лекарство трябва да съдържа листовка с информация за пациента. Прочетете внимателно информацията. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Измерете оралната течност с маркирана лъжица за измерване, спринцовка за уста, капкомер или чаша лекарство. Средната домакинска чаена лъжичка може да не поддържа необходимото количество течност.

Това комбинирано лекарство съдържа ацетаминофен (Tylenol®). Внимателно проверете етикетите на всички други лекарства, които използвате, тъй като те могат да съдържат и ацетаминофен. Не е безопасно да използвате повече от 4 грама (4000 милиграма) ацетаминофен в един ден (24 часа).

Правилно използване на хидрокодон и ацетаминофен

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете, докато използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали вие или Вашето дете трябва да продължите да го приемате.

Предпазни мерки при използване на Lorcet

Това противоречи на закона и опасно за всеки друг да използва вашето лекарство. Пазете неизползваните таблетки на безопасно и сигурно място. Хората, които са пристрастени към наркотици, може да искат да откраднат това лекарство.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Също така може да има по-голям риск от увреждане на черния дроб, ако пиете три или повече алкохолни напитки, докато приемате ацетаминофен. Не пийте алкохолни напитки и посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемате някое от тези лекарства, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате мехури, пилинг или напукана кожа, червени кожни лезии, тежко акне или кожен обрив, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, неприятности при поглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да ви замаяе, да ви събуди или да заспите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Лорсе странични ефекти

Lorcet (ацетаминофен / хидрокодон)

Използването на наркотици за дълго време може да доведе до тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да накара вас или Вашето дете да вземе лаксативи, да пие много течности или да увеличи количеството фибри във вашата диета. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Преди да вземете медицински тестове от Вас или Вашето дете, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Не променяйте дозата си или внезапно преустановете употребата на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска вие или Вашето дете постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да ви помогне да предотвратите влошаване на състоянието си и да намалите вероятността от симптоми на отнемане, като коремни или стомашни спазми, тревожност, повишена температура, гадене, хрема, потене, треперене или проблеми със съня.

Употребата на това лекарство, докато сте бременна, може да доведе до синдрома на неонатално отнемане при новороденото. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако детето ви има следните симптоми: анормален сън, диария, вихрушка, раздразнителност, треперене или треперене, кихане, загуба на тегло, повръщане, прозяване или неуспех да наддават на тегло.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 2 Висок потенциал за злоупотреба

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, имипроптин, хидрокодон, амитриптилин, перкоцет, хидроксизин, клонидин, диклофенак, Norco, фентанил, Celebrex, морфин, викодин, волтарен, лидокаин локално, дилаудид, дифенхидрамин метик, оксиконтин, парацетамол