Скрининг на рак на белите дробове (pdqto): скрининг [] – какво е скрининг?

Скринингът търси рак, преди човек да има някакви симптоми. Това може да помогне да намерите рак на ранен етап. Когато се установи ранна анормална тъкан или рак, може да се лекува по-лесно. Докато се появят симптомите, ракът може да е започнал да се разпространява.

Вашият лекар може да подозира за рак на белия дроб, ако разкрие рутинни физически изследвания; Подути лимфни възли над ключалката; Слаба дъх; Ненормални звуци в белия дроб; Слабост, когато гръдният кош е наклонен; Неравнопоставен ученик; Клепач на дропи; Слабост в една ара; Разширени вени в ръцете, гърдите или нето; Подуване на лицето; Някои ракови заболявания на белите дробове предизвикват необичайно висока кръв …

Важно е да запомните, че Вашият лекар не мисли непременно, че имате рак, ако той или тя предлага скрининг тест. Тестовете за скрининг се дават, когато нямате ракови симптоми.

Ако резултатът от скрининговия тест е ненормален, може да се наложи да направите повече тестове, за да разберете дали имате рак. Те се наричат ​​диагностични тестове.

Тази информация се изготвя и предоставя от Нацията; Cance; Институт (). Информацията в тази тема може да се е променила от написването й. За най-актуалната информация се свържете с Nationa; Cance; Институт чрез интернет страницата на http: /; Cancer.gov или се обадете на 1-800-4-CANCER.

 Обществена информация от Националния институт по рака