mandelamine

Използва се за манделамин

Терапевтичен клас: антисептик

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специална информация, сравняваща употребата на метенамин при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на метенамин при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Преди да използвате манделамин

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи метенамин. Той може да не е специфичен за мандаминамин. Моля, прочетете внимателно.

Преди да започнете да приемате това лекарство, проверете урината с хартия с фенафтазин или друг тест, за да проверите дали е кисел. Урината трябва да е киселинна (pH 5,5 или по-ниска), за да работи правилно това лекарство. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към вашия медицински специалист.

Следните промени в диетата ви могат да ви помогнат да направите урината си по-кисела, но първо се консултирайте с лекаря си, ако сте на специална диета (например за диабет). Избягвайте повечето плодове (особено цитрусови плодове и сокове), мляко и други млечни продукти и други храни, които правят урината по-малко киселинна. Също така избягвайте антиацидите, освен ако Вашият лекар не е посочил друго. Храненето на повече протеини и храни като боровинки (особено сок от червени боровинки с добавен витамин С), сливи или сушени сини сливи също могат да помогнат. Ако урината ви все още не е достатъчно киселинна, консултирайте се с Вашия лекар.

Ако това лекарство причини гадене или разстроен стомах, то може да се приема след хранене и преди лягане.

За пациенти, приемащи суха гранулирана форма на това лекарство

За пациенти, приемащи пероралната течна форма на това лекарство

За пациенти, приемащи таблетката с таблетки с ентеритно покритие на това лекарство

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Правилно използване на метенамин

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Предпазни мерки при използване на манделамин

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Предотвратяване на инфекция на пикочния мехур Bactrim, макробид, нитрофурантоин, сулфаметоксазол / триметоприм, Bactrim DS

Инфекция на пикочните пътища ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, Augmentin, Levaquin

Инфекции на бъбреците ципрофлоксацин, Augmentin, cephalexin, Levaquin, levofloxacin

Инфекция на пикочния мехур ципрофлоксацин, амоксицилин, цефалексин, Levaquin, левофлоксацин

Манделаминови странични ефекти

Манделамин (метенамин)