Ludiomil

Антидепресантите повишават риска от суицидно мислене и поведение при деца, юноши и млади възрастни в краткосрочни проучвания с тежко депресивно разстройство (MDD) и други психични разстройства. Краткосрочните проучвания не показват увеличаване на риска от суицидливост с антидепресанти в сравнение с плацебо при възрастни след 24-годишна възраст и при възрастни на 65 и повече години е имало намаляване на риска от антидепресанти в сравнение с плацебо. Този риск трябва да бъде балансиран с клиничната нужда. Мониторирайте внимателно пациентите за клинично влошаване, суицидност или необичайни промени в поведението. Семействата и лицата, които се грижат за тях, трябва да бъдат информирани за необходимостта от внимателно наблюдение и комуникация с предписващия лекар. Не е одобрен за употреба при педиатрични пациенти.

Използва за Ludiomil

Терапевтичен клас: антидепресант

Фармакологичен клас: антидепресант, тетрациклен

Мапротилин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тази употреба не е включена в етикетирането на продуктите, мапротилин се използва при някои пациенти със следното заболяване

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Мапротилин трябва да се използва с повишено внимание при деца с депресия. Проучванията показват, че при клинични проучвания за това лекарство има случаи на самоубийство или опит за самоубийство. Необходими са повече проучвания, за да се гарантира, че макротилин е безопасен и ефективен при деца

Преди да използвате Ludiomil

Особено вероятно е да се появят сънливост, замайване или замайване, объркване, проблеми със зрението, сухота в устата, запек и затруднено уриниране при пациенти в старческа възраст, които обикновено са по-чувствителни от ефекта на мапротилин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете това лекарство само според указанията на Вашия лекар, за да се възползвате максимално от Вашето състояние. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Понякога това лекарство трябва да се приема до две или три седмици, преди да започнете да се чувствате по-добре. Вашият лекар трябва да проверява напредъка ви при редовни посещения.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

За еднократно дневно дозиране преди лягане: Не приемайте пропуснатата доза сутрин, тъй като това може да предизвика обезпокоителни странични ефекти по време на събуждане. Вместо това се обърнете към Вашия лекар.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи дозата Ви да бъде променена, ако е необходимо, и ще помогне за намаляване на нежеланите реакции.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които забавят нервната система, вероятно причиняват сънливост). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за сенна хрема, други алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, баритурати, лекарства за гърчове или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от горните, докато приемате това лекарство.

Правилното използване на Ludiomil

Мапротилин може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини на някои хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Ако Вие или вашият помощник забележите някое от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар.

Това лекарство може да причини замъглено виждане, особено през първите няколко седмици от лечението. Това може също така да причини някои хора да станат сънливи или по-малко бдителни, отколкото обикновено. Ако се появят тези ефекти, не шофирайте, не работете с машини или не правете нищо друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни или не можете да видите добре.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако този проблем продължи или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Мапротилин може да причини сухота в устата. За временно облекчение използвайте без захар дъвка или бонбони, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата Ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Преди да предприемете каквато и да е операция, зъболечение или спешно лечение, кажете на лекар или зъболекар, който отговаря, че използвате това лекарство. Приемът на мапротилин заедно с лекарства, които се използват по време на хирургична операция или стоматологични или спешни лечения, може да увеличи ефекта на депресанта на ЦНС.

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска да намалите постепенно сумата, която приемате, преди да се спрете напълно. Това ще позволи на тялото ви да се регулира правилно и ще намали възможността от нежелани ефекти.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Предпазни мерки при използване на Ludiomil

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

След като спрете да използвате това лекарство, все пак може да доведе до някои странични ефекти, които изискват внимание. През този период от време се консултирайте с Вашия лекар, ако забележите следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

Ludiomil странични ефекти

Ludiomil (макротилин)

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Голямо депресивно разстройство тразодон, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, флуоксетин, есциталопрам, бупропион, венлафаксин, Abilify

Депресия Xanax, тразодон, циталопрам, сертралин, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, алпразолам, амитриптилин