Меркаптопурин (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не използвайте повече или по-малко от него и не го използвайте по-често, отколкото ви е поръчал лекар. Използването на твърде много може да увеличи вероятността от нежелани реакции, докато употребата на твърде малко може да не подобри състоянието ви.

Mercaptopurine често се прилага заедно с някои други лекарства. Ако използвате комбинация от лекарства, уверете се, че приемате всеки в точното време и не ги смесвайте. Помолете Вашия лекар да Ви помогне да планирате начин да запомните да приемате Вашите лекарства в точното време.

Разклатете бутилката за най-малко 30 секунди, за да се уверите, че пероралната суспензия е добре смесена. Измерете дозата с маркирана мерителна спринцовка за перорално приложение и адаптер. Изплакнете дозиращата спринцовка с топла сапунена вода след всяка употреба.

Докато приемате меркаптопурин, Вашият лекар може да Ви пожелае да пиете допълнителни течности, така че да отделите повече урина. Това ще ви помогне да предотвратите проблеми с бъбреците и да поддържате бъбреците си добре.

Ако повръщате малко след приемането на доза меркаптопурин, консултирайте се с Вашия лекар. Ще Ви бъде указано дали да приемете отново дозата или да изчакате до следващата насрочена доза.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

съхранение

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

След като сте отворили, използвайте пероралната суспензия в рамките на 6 седмици.